Az Opinio 2022-ben is új könyvekkel indítja az évet!

Olvasni jó. Ilyenkor a képzeletünkben messzi tájakra utazhatunk, és fantasztikus kalandokat élhetünk át. Ezekhez a kalandokhoz próbálunk mi is egy kis segítséget nyújtani, ezért 2022-ben is tovább folytatjuk a HVG Könyvek kiadóval való együttműködésünket. Ennek keretében most is három új könyvet vásárolhattok meg kedvező áron. Mutatjuk is őket.

Mindig is érdekelt az emberi elme működése?

Hogyan gondolkodunk? A legkézenfekvőbb válasz szerint szavakkal. Az ókori filozófiától az evolúció elméletéig mindent szavak által értünk meg és adunk tovább. Őseink azonban nem beszéltek. A csecsemők sem tudnak még beszélni – ennek ellenére gondolkodnak. De ha képesek vagyunk gondolkodni a nyelvhasználatot megelőzően, akkor miből állnak össze a gondolataink?

Barbara Tversky pszichológiaprofesszor szerint a gondolkodás valódi alapja nem a nyelv, hanem a mozgás és a térben való cselekvés, gondolatainkkal pedig éppen olyan cselekvéseket hajtunk végre, mint a tárgyakkal a térben.

A Mozgásban az Elme című könyv kiváló áttekintést nyújt mindazok számára, akik szeretnék jobban megérteni elménk működését.

Mit tartogat a jövő?

Mit tehetnek az egyes generációk azért, hogy egy fenntartható világban éljünk? Miben és hogyan befolyásolja a mesterséges intelligencia a jövőnket?

Napjainkban olyan kihívásokkal (klímaváltozás, társadalmi és jövedelmi egyenlőtlenségek, mesterséges intelligencia) szembesülünk, hogy szükség lesz az összes generáció tapasztalatára és tudására a kisebb és nagyobb közösségekben egyaránt, és az egyes nemzedékeknek tanulniuk kell egymástól a megoldás érdekében.

Nemes Orsolya generációkutató könyve megdöbbentő adatokkal és izgalmas példákkal hívja fel a figyelmünket arra, hogy sokat tehetünk – és kell is tennünk – azért, hogy gyermekeink környezete élhető maradjon, és versenyképes tudást szerezve idősebb és fiatalabb generációk együtt alakíthassák világunkat.

Szerencse vagy ösztön?

Ha egy fontos döntést kell meghoznunk, te mi alapján választasz? Hosszan megtervezed, és racionális érvek alapján döntesz? Vagy szimplán csak az ösztöneidre hagyatkozol? Malcolm Gladwell könyvei radikálisan megváltoztatták a világról és magunkról való gondolkodásmódunkat. Az Ösztönösen című könyvében számos példán keresztül magyarázza el, hogyan hozunk döntéseket, és a gyakorlati életben könnyen használható eszköztárat mutat be, amellyel rengeteg időt takaríthatunk meg.

Reméljük, minden felhasználónk talál valamilyen, számára érdekes olvasmányt, ehhez nem is kell mást tennetek, mint összegyűjteni 90 OPontot, és máris 40% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg a könyveket.