ELEMZÉS – RÁDIÓHALLGATÁSI SZOKÁSOK

Az Opinioval felmértük a rádióhallgatási szokásokat. Az eredmények alapján a budapestiek 17%-a nem hallgat rádiót, de 60%-uk hetente többször vagy annál is gyakrabban, akár napjában többször is bekapcsolja. A férfiakra jobban jellemző a rádióhallgatás, mint a nőkre.

A legtöbb gyakori hallgató a 40-49 éves korosztályból kerül ki. A baby boomer generáció körében vannak a legkevesebben, akik sosem hallgatnak rádiót, de azok is, akik napi rendszerességgel bekapcsolnák a készüléket.

Korosztálytól és nemtől függetlenül, jellemzően autóban hallgatunk rádiót. Közel azonos azok aránya, akik interneten is hallgatnak rádióműsorokat, és azoké akik csak a klasszikus csatornán keresztül élvezik azt.

A budapestiek körében a legnépszerűbb adó  összességében a Rádió 1, ám az 50 év felettiek 30%-a a Retro Rádiót választotta kedvencnek, köztük átvette a legnépszerűbb adó szerepét. Összesítésben ez az adó végzett a második helyen megelőzve ezzel a 3., Petőfi Rádiót.

 

A felmérést az Opinio applikációval végeztük 2020. augusztus 1. és 3. között. A fent bemutatott eredmények a 18-59 éves budapesti, okostelefonnal rendelkező lakosságra reprezentatívak kor, nem és iskolai végzettség szerint.