mobilos játékok

Opinio kutatás – Mobil játékok

Manapság bárhová tömegközlekedéssel utazunk, többnyire fejüket leszegő telefont nyomkodó utastársainkkal osztozunk a városi utazás szépségein. De vajon hányan játszanak a mobiljukon? Milyen gyakran vesszük észre, hogy már megint a mobilunkat nyomkodjuk? Erről szól legújabb kutatásunk, olvass tovább az eredményekért.

Úgy tűnik, a magyarok szeretnek játszani a telefonjukon. A 16-59 év közötti válaszadók több mint négyötödének jelenleg is van játékapplikáció letöltve a telefonján, további öt százaléknak pedig jelenleg ugyan nincs, de szokott lenni játék a készülékén. Érdekesség, hogy a nők picit nagyobb arányban töltenek le játékapplikációkat, mint a férfiak. Talán kevésbé meglepő ugyanakkor, hogy a kor előrehaladtával kicsit kevesebben töltenek le játékokat: a 30 év alattiak körében tízből kilencen használnak játék applikációkat, az ötven felettieknél ez az arány már csak 76 százalék – persze, ez sem nevezhető alacsonynak. Ráadásul a válaszadók fele nyilatkozott úgy: minden nap játszik is a telefonján.

Ami meglepő lehet, a játékosság nem mutatott összefüggést sem az iskolai végzettséggel, sem a lakóhellyel, a legnagyobb eltérés valóban az életkorban mutatkozik meg leginkább. Mindössze húsz százalék volt azok aránya, akik úgy nyilatkoztak: egyáltalán nem kötik le őket a telefonon játszható játékok applikációk.

Rendkívül kíváncsiak voltunk, melyek a legnépszerűbb játéktípusok. Az Opinio kutatása szerint a képzeletbeli dobogó tetején a logikai játékok vannak, mögötte messze lemaradva az egyszerű, ügyességi játékok, majd a szójátékok következnek.

Feltettük azt a kérdést is, mennyire értenek egyet a válaszadók azzal az állítással, hogy manapság mindenki a mobilját nyomogatja. Azt láttuk, ebben a kérdésben teljes az egyetértés, a 16-59 évesek 58 százaléka teljes mértékben, további 28 százaléka pedig egyetért, és újabb 11 százaléka pedig egyet is ért, meg nem is ezzel az állítással. Alig páran voltak azok, akik szerint nem így áll a helyzet.

Amennyiben Te is részt vennél a kutatásainkban, töltsd le az alkalmazásunkat, válaszolj a kérdésekre, és váltsd be OPontjaidat ajándékainkra.